Als je je altijd gezond wilt voelen, moet je zorgen voor een evenwichtige voeding. Het is vaak moeilijk om slechte gewoonten alleen op te geven, maar elke gewoonte kan worden veranderd. Kijk hoe je voor een gezonde voeding kunt zorgen.

Eet regelmatig

Het belangrijkste is dat u er altijd aan denkt minstens drie maaltijden per dag te eten, dat wil zeggen eerst ontbijt, lunch en diner. Het is nog beter voor uw gezondheid als u nog twee snacks aan het menu toevoegt – een tweede ontbijt en een middagsnack. Zorg er ook voor dat de pauzes tussen de maaltijden langer zijn dan 3-4 uur. Wil je je ook tijdens evenementen aan je dieet houden? Thuisparty catering bestellen Białystok is een stad waar u veel bedrijven vindt die een dergelijke dienst aanbieden.

Zorg voor een verscheidenheid aan maaltijden

Als je je lichaam wilt voorzien van essentiële voedingsstoffen, vitaminen en mineralen, moet je ervoor zorgen dat je voeding gevarieerd is. Voedingssupplementen kunnen helpen, maar kunnen nooit een goed samengesteld menu volledig vervangen.

Zorg voor een verscheidenheid aan maaltijdenStreef ernaar om uw vitaminen hoofdzakelijk uit voedsel te halen. Als je wilt afvallen, moet je je maaltijden op jou afstemmen.

Eet voldoende groenten en fruit

Groenten en fruit zijn een goede bron van vitaminen en mineralen. Uw drie hoofdmaaltijden moeten altijd wat groenten bevatten, omdat ze veel in water oplosbare voedingsvezels bevatten, maar weinig vet.

Ook in fruit zitten wateroplosbare vezels. Het speelt een belangrijke rol bij de regulering van het vetmetabolisme. Het verlaagt de concentratie van totaal cholesterol, bindt aanzienlijke hoeveelheden galzuren, verhoogt de uitscheiding van vetten in de ontlasting en vertraagt de opname van triglyceriden.

Drink water.

Water is een uiterst belangrijk bestanddeel van je lichaam. Het maakt 65-70% van uw lichaamsgewicht uit en zijn functie is van onschatbare waarde. Het helpt schadelijke stofwisselingsproducten uit het lichaam te verwijderen of draagt bij tot het handhaven van een constante temperatuur in het lichaam. Bovendien helpt het bij de opname van voedingsstoffen en transporteert het ook voedingsstoffen naar de lichaamscellen. Drink dus water in kleine porties, want grote hoeveelheden in één keer kunnen de minerale zouten uit je spoelen. Kokoswater kan een alternatief voor je zijn als je niet van de smaak van gewoon water houdt.

Wat zijn voedingssupplementen?

Volgens het werk is een voedingssupplement een product dat bestaat uit voedingsstoffen. Het kan worden behandeld als een aanvulling op normaal voedsel. Geconcentreerde bronnen van mineralen, vitaminen en andere stoffen worden beschouwd als supplementen. Ze zijn een enorme bron van voedingsstoffen zodat je lichaam goed kan functioneren.

Een voedingssupplement kan mineralen, vitaminen, micro- en macronutriënten, maar ook plantenextracten, enzymen of vetten bevatten. Over het algemeen kunnen ze alles bevatten wat uw voeding aanvult met de stoffen die uw lichaam mist om goed te functioneren.

Waarom zijn ze de moeite waard?

Voedingssupplementen zijn de moeite waard omdat ze veel verschillende taken in uw lichaam ondersteunen. De taken die zij uitvoeren omvatten:

  • Cosmetisch – hun doel is om uw uiterlijk te verbeteren. De belangrijkste zijn het uiterlijk van uw nagels, huid en haar. Het voedingssupplement levert mineralen en vitaminen die bijdragen tot een verjongde en algemeen stralende teint. Bovendien kunnen ze nagelbreuk of haaruitval voorkomen.
  • Profylactisch – dit verwijst vooral naar supplementen die gebruikt worden tijdens de herfst en winter, wanneer uw immuniteit daalt. Hun voornaamste doel is de gevolgen van eventuele tekorten te voorkomen. Deze groep omvat ook supplementen die vóór een eventuele behandeling met geneesmiddelen werden gebruikt.