Ako se želite uvijek osjećati zdravo, morate voditi računa o uravnoteženoj prehrani. Često je teško sami se odreći loših navika, ali svaka se navika može promijeniti. Naučite kako se brinuti o zdravoj prehrani.

Jedite redovito

Važno je da se uvijek sjetite jesti barem tri obroka dnevno, odnosno prvo doručkovati, ručati i večerati. Za vaše zdravlje bit će još bolje ako na jelovnik dodate još dva međuobroka – drugi doručak i popodnevni međuobrok. Osim toga, pobrinite se da pauze između obroka budu duže od 3-4 sata. Želite li se pridržavati i prehrane tijekom događaja? Naručivanje kućnog ugostiteljstva za zabave Belostock je grad u kojem ćete pronaći mnoge tvrtke koje nude takvu uslugu.

Osigurajte raznolikost jela

Ako svom tijelu želite osigurati potrebne hranjive sastojke, vitamine i minerale, morate biti sigurni da je vaša prehrana raznolika. Dodaci prehrani mogu pomoći, ali nikada ne mogu u potpunosti zamijeniti pravilno sastavljen jelovnik.Osigurajte raznolikost jela

Nastojte dobiti svoje vitamine uglavnom iz hrane. Ako želite smršavjeti, hranu morate prilagoditi sebi.

Jedite dovoljno voća i povrća

Voće i povrće dobar su izvor vitamina i minerala. Vaša tri glavna obroka uvijek bi trebala sadržavati malo povrća, jer sadrži puno dijetalnih vlakana topivih u vodi, ali malo masti.

U voću postoje i vlakna topiva u vodi. Igra važnu ulogu u regulaciji metabolizma masti. Smanjuje koncentraciju ukupnog kolesterola, veže značajne količine žučnih kiselina, povećava izlučivanje masti izmetom i usporava apsorpciju triglicerida.

Pijte vodu.

Voda je izuzetno važna komponenta vašeg tijela. Čini 65-70% vaše tjelesne težine i njegova je funkcija neprocjenjiva. Pomaže u uklanjanju štetnih metaboličkih produkata iz tijela ili pomaže u održavanju konstantne temperature u tijelu.

Osim toga, pomaže u apsorpciji hranjivih tvari, a također transportira hranjive tvari do tjelesnih stanica. Stoga pijte vodu u malim obrocima, jer velike količine odjednom mogu isprati mineralne soli iz vas. Kokosova voda može biti alternativa za vas ako vam se ne sviđa okus obične vode.

Što su dodaci prehrani?

Prema radu, dodatak prehrani je proizvod koji se sastoji od hranjivih sastojaka. Može se smatrati dodatkom uobičajenoj hrani. Koncentrirani izvori minerala, vitamina i drugih tvari smatraju se dodacima. Oni su ogroman izvor hranjivih sastojaka koji su vašem tijelu potrebni za pravilno funkcioniranje.

Dodatak prehrani može sadržavati minerale, vitamine, mikro i makronutrijente, kao i biljne ekstrakte, enzime ili masti. Općenito, mogu sadržavati sve što nadopunjuje vašu prehranu tvarima koje vašem tijelu nedostaju za pravilno funkcioniranje.

Zašto su vrijedni toga?

Dodaci prehrani korisni su jer podržavaju mnogo različitih zadataka u vašem tijelu. Zadaci koje obavljaju uključuju:

  • Kozmetika – njihov je cilj poboljšati vaš izgled. Glavni su izgled noktiju, kože i kose. Dodatak prehrani sadrži minerale i vitamine koji pomažu u pomlađivanju i ukupnom blistavom tenu. Osim toga, mogu spriječiti lomljive nokte ili gubitak kose.
  • Preventivno – to se uglavnom odnosi na dodatke koji se koriste u jesen i zimu kada vam imunitet padne. Njihov glavni cilj je spriječiti posljedice bilo kakvih nedostataka. Ova skupina također uključuje dodatke koji su korišteni prije bilo kojeg liječenja lijekovima.