Trescourt Spune adio stresului pentru a avea grijă de sănătatea ta

Indiferent din ce punct de vedere îl privești, stresul nu este un lucru bun. Acesta poate cauza probleme mai grave în corpul și mintea noastră. Vom avea mai multe dureri, cum ar fi dureri de cap sau dureri musculare, ne poate crește tensiunea, insomnia intrând în viața noastră și multe altele. De aceea, trebuie să îl ținem la distanță și bineînțeles că trebuie să menționăm din nou practica exercițiilor fizice, deoarece este una dintre cele mai bune soluții. De asemenea, poți apela și la meditație, deoarece câteva minute pe zi îți vor aduce beneficii infinite atunci când vine vorba de îngrijirea sănătății tale.

Stresul face parte din viața noastră. Acesta nu poate fi evitat. În doza potrivită, ne motivează să acționăm, ne menține concentrați și ne dă energia necesară pentru a căuta o soluție la o situație problematică. Cu toate acestea, atunci când ne însoțește în mod constant și generează emoții foarte intense, poate duce la apariția nevrozelor și a bolilor psihice. Potrivit unor cercetători, stresul este, de asemenea, o sursă de boli descrise ca fiind psihosomatice. Printre acestea se numără ulcerul gastric, tulburările cardiovasculare, alergiile, astmul și migrena [A]. Acestea sunt tulburări grave care ne reduc calitatea vieții și ne pot exclude din viața profesională și socială.

Trescourt Ce se întâmplă în organism atunci când suntem stresați?

Zi de zi cu zi, ne gândim puțin la modul în care stresul ne afectează sănătatea. Mulți dintre noi nu sunt, de asemenea, conștienți de schimbările din organism cauzate de emoțiile puternice. Între timp, atunci Trescourt când ne supărăm puternic, toate procesele de construcție, cum ar fi creșterea și repararea țesuturilor deteriorate, sunt inhibate. De asemenea, digestia încetinește considerabil. Între timp, tensiunea arterială, ritmul cardiac și ritmul respirației cresc, permițând sângelui să transporte mai repede nutrienții și oxigenul. La rândul lor, adrenalina și noradrenalina sunt eliberate de terminațiile nervoase, permițându-ne să rămânem alerți și mobilizați la un nivel ridicat.

Trescourt Ce se întâmplă în organism atunci când suntem stresațiAceste reacții au fost cele care le-au permis strămoșilor noștri să supraviețuiască. Organismul se adapta la situația amenințătoare, dar când aceasta se liniștea, revenea la echilibru. Trescourt Astăzi, însă, tot mai mulți oameni sunt supuși unui stres pe termen lung, iar acest lucru face mult mai dificilă oprirea reacțiilor adaptative alarmante și revenirea la homeostazie. Prin urmare, consecințele stresului cronic pot fi grave.

Cu toate Trescourt acestea, potrivit unui studiu realizat de Centrul de Trescourt Cercetare și Dezvoltare BioStat în colaborare cu WP ABC Health, 36,1% dintre respondenți se confruntă foarte des cu stresul, dar nu consultă un specialist. Mai mult de 40 la sută dintre respondenți nici măcar nu știau că există o astfel de nevoie. Problema este cu atât mai gravă cu cât consecințele biologice ale stresului cronic pot include ateroscleroza, care duce la boli cardiace ischemice, precum și Trescourt un risc crescut de anumite tipuri de cancer, un sistem imunitar slăbit și tulburări gastrointestinale.

Cum reacționează la stres?

Fiecare dintre noi reacționează diferit la stres. Trescourt Acest lucru se datorează faptului că totul depinde de tipul de factor de stres și de resursele noastre individuale pentru a face față unei anumite situații. Pentru 60,1% dintre respondenți, stresul provoacă sentimente de teamă și anxietate. 52,8 la sută dintre ei simt o accelerare a bătăilor inimii în situații de criză și 45 la sută au probleme cu somnul. Multe persoane dezvoltă, de asemenea, probleme digestive. 39,1 la sută dintre respondenți se plâng de dureri de stomac cauzate de stres și 22,7 la sută au diaree.